Tälle sivulle on koottu opetusta tukevia tehtäviä. Niitä voi käyttää orientoivana materiaalina ennen Koulutus Elämään -opetusta tai opetuksen jälkeiseen syventämiseen ja kertaukseen. Kaikki tehtävät ovat vapaasti käytettävissänne myös muissa sopivaksi katsomissanne tilanteissa. Yleistä lisätehtävistä:

• Tehtävien tarkoituksena on herätellä oppilaita ajattelemaan Koulutus Elämään -oppitunnilla käsiteltäviä asioita tai syventää ajattelua käsitellystä aiheesta.
  • Tehtävät on ryhmitelty vuosiluokittain ja ne seuraavat oppitunnin teemoja. Osa aiheista on yleisiä (esim. kehon terveyteen liittyviä aiheita käsitellään kaikilla oppitunneilla) eikä mikään estä tekemästä muidenkin luokka-asteiden ennakkotehtäviä.
  • Tehtävien avulla voidaan jatkaa Koulutus Elämään -oppitunnin aiheiden käsittelyä myös varsinaisen opetuksen jälkeen.
  • Uppgifterna kan och får anpassas att passa den egna klassen. På grund av detta saknar uppgifterna detaljerade anvisningar.
  • Uppgifterna passar olika läroämnen eller som helheter som för samman olika läroämnen.

Uppgifter

Päiväkodit: Ideoita aiheen käsittelyyn; Kaikki minusta
Haroldin aamujumppa
Kehoaiheisia loruja ja lauluja

Esiopetus: Ideoita aiheen käsittelyyn; Ihmeellinen kehoni ja monipuolinen ravinto
Haroldin erikoinen
Väritä Harold

1. luokka: Ideoita aiheen käsittelyyn; Tunteet
Tunnetaulu
Sadan ilmeen kasvot
Sadan ilmeen kasvot; askartelukaavat

2. luokka: Ideoita aiheen käsittelyyn; Tutustumme aivoihin
Ainutlaatuiset aivoni
Käsitekartta aivoista

3. luokka: Ideoita aiheen käsittelyyn; Mahtavaa olla minä!
Minä olen ainutlaatuinen!
Huolehdin kehostani