Vilka personuppgifter vi samlar in och varför

Kakor

Kakor eller cookies är små textfiler som webbläsaren lagrar på användarens terminal. De innehåller ofta en namnlös och individuell identifierare, med vilken vi kan känna igen och räkna webbläsare som besöker vår webbplats. Med kakor kan vi samla in information om till exempel vilka av våra webbsidor du har besökt och när du har gjort det.

Med hjälp av kakor kan tjänstens besökarantal övervakas och analyseras och därmed kan en bättre tjänst för besökare utvecklas. Riktad reklam som görs med användning av kakor identifierar inte en besökare och associerar inte information med personlig information som annars erhållits. Med riktad reklam kan vi rikta intressant innehåll till användaren baserat på användning av webbplatsen.

Om du lämnar en kommentar på webbplatsen kan du välja att namn, e-postadress och URL-adress sparas i en kaka. Denna funktion ökar bekvämlighet i och med att formuläret inte behöver fyllas i på nytt varje gång du lämnar en kommentar. Informationen i kakan raderas från webbläsaren efter ett år.

Ifall du har ett konto och loggar in på vår webbplats skapar vi en tillfällig kaka som fastställer huruvida din webbläsare stöder kakor. Denna kaka innehåller inte personuppgifter och raderas när webbläsarfönstret stängs.

När du loggar in skapar vi flera kakor som sparar dina inloggnings- och visningsinställningar. Inloggningskakor raderas inom två dygn, kakor associerade med visningsinställningar raderas efter ett år. Ifall du väljer “Kom ihåg mig” i samband med inloggning lagras dina inloggningsuppgifter i två veckor. Om du loggar ut raderas kakor associerade med inloggning i samband med utloggningen.

Om du publicerar en artikel eller redigerar en redan befintlig artikel, sparas i webbläsaren en kaka innehållande ID för artikeln. Kakan föråldras inom ett dygn.

Vi använder tredjepartskakor för att samla användardata med analysverktyg. Vi använder verktyget för att optimera vår webbplats och för att erbjuda relevant marknadsföringsmaterial. Tredjepartskakor kommer från sociala medier, såsom facebook och instagram. Vi använder tredjepartskakor för spårning över webbplatser för att kunna erbjuda reklam och information om vår verksamhet på andra webbplatser.

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in informationen i kommentarsformuläret, samt användarens IP-adress och information om webbläsarversioner för att identifiera skräppostmeddelanden.

När besökare lämnar en kommentar på den här webbplatsen samlar vi in informationen som visas i kommentarfälten, IP-adressen och information relaterad till webbläsarversionen. Anonymiserad hash som genereras från en e-postadress kan skickas till Gravatar-tjänsten för att avgöra om kommentatorn är en användare av tjänsten. Gravatar-tjänstens dataskyddsbeskrivning finns på adressen https://automattic.com/privacy/.

Media

Om du laddar upp bilder på webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder med sparad platsinformation (EXIF GPS). Webbplatsens besökare kan ladda ner och granska platsinformation om bilder som finns på webbplatsen.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklarna på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (till exempel videor, bilder, artiklar osv.). Öppnande av inbäddat innehåll från andra webbplatser är jämförbart med att besökaren själv skulle ha besökt en tredje parts webbplats.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda kakor, bädda in spårning från tredje part och övervaka din interaktion med det inbäddade innehållet, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du är inloggad som användare på webbplatsen i fråga.

Hur länge vi behåller information

Om du lämnar en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att lagras tills vidare. Detta görs för att vi automatiskt ska kunna identifiera och godkänna följande kommentarer i stället för att hålla dem i modereringskön.

Vi lagrar registrerade användares (om sådana finns) användarprofiler. Alla användare har möjlighet att när som helst se, redigera och radera sina personuppgifter. Endast användarnamnet kan inte ändras. Webbplatsadministratörer kan se och redigera information om användarprofiler.

Vilka rättigheter du har till dina uppgifter

Om du har ett användarkonto på denna webbplats eller har lämnat kommentarer, kan du begära en samlad fil av dina personuppgifter, inklusive all personlig information som du har lämnat till oss. Du kan också begära att dina personuppgifter raderas. Rätten till radering gäller inte personuppgifter som vi måste lagra av administrativa, juridiska eller säkerhetsmässiga skäl.

Vart vi skickar informationen

Besökarnas kommentarer kan granskas via en automatiserad anti-spamtjänst.