Tälle sivulle on koottu opetusta tukevia tehtäviä. Niitä voi käyttää orientoivana materiaalina ennen Koulutus elämään -opetusta tai opetuksen jälkeiseen syventämiseen ja kertaukseen. Kaikki tehtävät ovat vapaasti käytettävissänne myös muissa sopivaksi katsomissanne tilanteissa.

Yleistä lisätehtävistä:

• Tehtävien tarkoituksena on herätellä oppilaita ajattelemaan Koulutus elämään -oppitunnilla käsiteltäviä asioita tai syventää ajattelua käsitellystä aiheesta.
  • Tehtävät on ryhmitelty vuosiluokittain ja ne seuraavat oppitunnin teemoja. Osa aiheista on yleisiä (esim. ihmistä käsitellään kaikilla oppitunneilla) eikä mikään estä tekemästä muidenkin vuosiluokkien ennakkotehtäviä.
  • Tehtävien avulla voidaan jatkaa Koulutus elämään -oppitunnin aiheiden käsittelyä myös varsinaisen opetuksen jälkeen.
  • Tehtäviä voi ja saa muokata omalle luokalleen sopivaksi. Tämän vuoksi tehtävissä ei ole yksityiskohtaisia ohjeita.
  • Tehtävät soveltuvat eri oppiaineisiin ja eri oppiaineita yhdisteleviksi kokonaisuuksiksi.
  • Tehtäviä voi soveltaa omiin aikatauluihin sopiviksi. Niitä voi antaa oppilaille kotiläksyksi, teettää välipalatehtävinä tai vaikka rakentaa teemapäivän ennakkotehtävien ympärille.

Tehtävät

Päiväkodit