Puhutaan päihteistä

Puhutaan päihteistä!

Puhutaan päihteistä on alakouluikäisten lasten vanhemmille suunnattu materiaali. Podcast-sarjan eri osioissa nostetaan esiin lasten pohdintoja päihteisiin liittyen.  Podcastissa käsitellään päihdeaiheiden lisäksi myös energiajuomia ja ruutuaikaa. Kuuntele jaksot alta.

Lisäksi vanhemman ja lapsen välisen päihdekeskustelun tukena toimii Harold-peli. Pelaa yhdessä lapsen kanssa!

Jakso 1: Avoin keskustelu on tärkeää (5min)

Jakso esittelee Puhutaan päihteistä- podcast sarjaa. Kannustamme vanhempia puhumaan päihteistä lapsen kanssa  ja annamme vinkkejä päihdekeskusteluun alakouluikäisen kanssa.

Jakso 2: Energiajuomat ja ruutuaika (12min)

Päihdekasvatuksessa on tärkeää puhua erilaisista riippuvuutta aiheuttavista tekijöistä. Jaksossa puhutaan siitä, kuinka voi keskustella lapsen kanssa energiajuomiin ja ruutuaikaan liittyen.

Jakso 3: Alkoholi (13min)

Jaksossa kuullaan lasten esittämiä kysymyksiä alkoholista ja puhutaan siitä, kuinka aiheesta voi keskustella alakouluikäisen lapsen kanssa ikään sopivalla tavalla.

Jakso 4: Tupakka ja sähkötupakka (12min)

Tässä jaksossa annetaan vanhemmalle vinkkejä, kuinka tupakasta ja sen haitoista voi keskustella alakouluikäisen lapsen kanssa sekä kuullaan, mitä lapset pohtivat tupakointiin liittyen.

Jakso 5: Nuuska (10min)

Jaksossa käsitellään alakoululaisten pohdintoja nuuskaan ja sen haittoihin liittyen sekä puhutaan siitä, kuinka lapsen kanssa tulisi keskustella nuuskasta.

Jakso 6: Huumeet (9min)

Jakso käsittelee sitä, miten vanhempi voi vastata alakouluikäisen lapsen kysymyksiin ja pohdintoihin, jotka liittyvät huumeisiin.

Koulutus Elämään Säätiön podcast on tehty yhteistyössä Suomen Vanhempainliiton kanssa. Alko on rahoittanut podcastin sekä Harold-pelin tuotannon osana vastuullisuustyötään.

Voit kuunnella podcast-sarjan kaikki jaksot kokonaisuudessaan tästä.