Hei opettaja,

Tervetuloa Koulutus Elämään Säätiön etämateriaaleihin. Viidennen luokan materiaali sisältää opettajan infovideon, ennakkovideon katsottavaksi oppilaiden kanssa ennen etätuntia, lisätehtäviä sekä palautelinkin toteutuksen jälkeen täytettäväksi. Voit toteuttaa sisällöt koko luokalle samanaikaisesti tai pienryhmissä oman aikataulusi mukaan. Oppilaiden videon voi tarvittaessa pysäyttää, jos kesken videon herää keskustelua tai oppilaiden kysymyksiä.

Kokonaisuuden kulku:

• Infovideo opettajalle
  • Ennakkovideo oppilaille “Päätökset”
  • Ennakkotehtävä (videolta)
  • Etätunti “Päihteet” (linkki sähköpostilla rehtorilta/koulunne KES-yhteyshenkilöltä)
  • Luokanopettajan valitsemat lisätehtävät (Harold-peli, nettisivun tehtävät)
  • Palaute

Infovideo opettajalle 6 min 24 s

Ennakkovideo oppilaille “Päätökset” 18 min 58 s

Ennakkotehtävä

Päätökset ihmiskehon puolesta. Piirtäkää ihmisen keho (vapaaseen tyyliin) paperin keskelle niin, että reunoille jää tilaa. Toiselle puolelle kehokuvaa otsikko “Hyvät päätökset kehonosien puolesta” ja toiselle puolelle “Haitalliset päätökset kehonosien puolesta”. Luetelkaa niin monta hyvää ja huonoa päätöstä kuin keksitte. Käykää läpi kaikkia ihmisen osia, ei vain niitä, jotka ensimmäisenä mieleen tulee. Käyttäkää luovuutta ja ideoikaa monipuoliset listat luokan seinälle!

ETÄTUNTI 45min TÄSSÄ KOHDASSA

Etätunnilla oppilaat saavat faktatietoa päihteistä erityisesti päihdelainsäädännön kautta. Käsittelemme myös muita riippuvuuksia, kuten pelaamista ja energiajuomia. Käymme läpi myös turvataitoja, joita voi tarvita kohdatessaan päihtyneen ja/tai päihteitä tarjoavan ihmisen.

Lisätehtävät

Harold -peli on opetuspeli 4.-6.luokkalaisille hyvinvoinnista ja päihteistä. Pelissä aiheina mm. uni, terveellinen ravinto, vapaa-aika, energiajuomat, tupakkatuotteet ja alkoholi.

Aiheiden käsittelyä voitte jatkaa luokan kanssa myös nettisivujemme lisätehtävien parissa.

Palaute 2 min

Opettajapalaute: Vastaathan alla olevaan palautelomakkeeseen laadun varmistamiseksi, kiitos! Palautelinkki opettajalle

QR code

Oppilaspalaute: Jos ehditte ja oppilailla on koulussa tai kotona mahdollisuus täyttää palaute, jakakaa linkki tai QR-koodi oppilaille. Kyselyn voi täyttää myös älypuhelimella. https://urly.fi/1K0A