Koulutus Elämään Säätiön terveys- ja päihdekasvatustunnit ovat syyslukukauden osalta täydessä vauhdissa. Olemme päässeet pitämään opetuksia kouluissa ja päiväkodeissa uusien opettajien Laura Peltomäen ja Senni Niemisen johdolla. Laura on ollut osa opettajatiimiä vuoden alusta saakka ja Sennin saimme alkusyksystä mukaan toimintaan. Opetusta on järjestetty tutuilla kouluilla tänäkin syksynä Uudenmaan alueella ja lisäksi muun muassa Haminassa ja Turussa. 

Opetuksemme pohjautuu kansainväliseen Life Education opetusohjelmaan ja jälleen tänä vuonna säätiömme henkilökuntaa on vieraillut Englannissa tutustumassa opetusohjelman sisältöihin ja koulutuksiin. Koulutus Elämään Säätiö hyödyntää laadukasta Life Education opetusohjelmaa vastaamaan suomalaisten lasten ja nuorten tarpeisiin. Ajankohtaisten asioiden seuraaminen on meille tärkeää ja pyrimme huomioimaan opetuksessamme niin ajankohtaiset ilmiöt, kuin vallitsevan maailmantilanteen.  

Yhdessä Ilman Rasismia- hanke on jatkanut alakoululaisille suunnattua koulutuskokonaisuutta yhteistyössä Yhteiset Lapsemme ry:n kanssa. Meidän opettajatiimistä Satu on ollut alusta asti hankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa mukana. Hankkeen tavoitteena on antirasististen asenteiden vahvistaminen ja lisääminen kouluyhteisöissä. Vuoden kestävän hankkeen aikana koulutuksia on järjestetty kymmenillä kouluilla ympäri Suomen. Hanke on saanut rahoituksen EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston kansallisesta ohjelmasta. Rasisminvastainen koulutus on ollut tervetullut teema käsiteltäväksi ja saanut positiivisen vastaanoton kouluissa.  

Kevään Koulutus Elämään opetusvierailujen aikatauluja laaditaan parhaillaan ja aikataulumme täyttyykin vauhdilla. Kiitos yhteistyökouluillemme aktiivisesta osallistumisesta vuosittaiseen opetusohjelmaamme. 

Valoa syksyyn!