Hei opettaja,

Tervetuloa Koulutus Elämään Säätiön etämateriaaleihin. Neljännen luokan materiaali sisältää opettajan infovideon, ennakkovideon katsottavaksi oppilaiden kanssa ennen etätuntia, lisätehtäviä sekä palautelinkin toteutuksen jälkeen täytettäväksi. Voit toteuttaa sisällöt koko luokalle samanaikaisesti tai pienryhmissä oman aikataulusi mukaan. Oppilaiden videon voi tarvittaessa pysäyttää, jos kesken videon herää keskustelua tai oppilaiden kysymyksiä.

Kokonaisuuden kulku:

• Infovideo opettajalle
  • Ennakkovideo oppilaille “Ystävyys”
  • Ennakkotehtävä (videolta)
  • Etätunti “Päihteet” (linkki sähköpostilla rehtorilta/koulunne KES-yhteyshenkilöltä)
  • Luokanopettajan valitsemat lisätehtävät (Harold-peli, nettisivun tehtävät)
  • Palaute

Infovideo opettajalle 6 min 24 s

Ennakkovideo oppilaille “Ystävyys” 9 min 30 s

Ennakkotehtävä

Ajatuskartta “Minä ystävänä”. Piirrä itsesi paperin keskelle. Kirjoita ympärillesi sanoja, jotka kuvaavat sinua ystävänä tällä hetkellä. Lisää myös asioita, joita toivoisit muistavasi aina ystäviesi kanssa toimiessa.

ETÄTUNTI 45min TÄSSÄ KOHDASSA

Etätunnilla tutkimme myös, mitä keho tarvitsee pysyäkseen terveenä ja mitä ihmisen kehossa tapahtuu, jos sinne pääsee jotain epäterveellistä kuten päihteitä. Käsittelemme eri päihteitä ja luomme avointa keskusteluilmapiiriä oppilaiden omiin kysymyksiin kannustaen. Käsittelemme myös turvataitoja.

Lisätehtävät

Harold -peli on opetuspeli 4.-6.luokkalaisille hyvinvoinnista ja päihteistä. Pelissä aiheina mm. uni, terveellinen ravinto, vapaa-aika, energiajuomat, tupakkatuotteet ja alkoholi.

Aiheiden käsittelyä voitte jatkaa luokan kanssa myös nettisivujemme lisätehtävien parissa.

Palaute etätunnista 2 min

Opettajapalaute: Vastaathan alla olevaan palautelomakkeeseen laadun varmistamiseksi, kiitos! Palautelinkki opettajalle

QR code

Oppilaspalaute: Jos ehditte ja oppilailla on koulussa tai kotona mahdollisuus täyttää palaute, jakakaa linkki tai QR-koodi oppilaille. Kyselyn voi täyttää myös älypuhelimella. https://urly.fi/1K0A