I det här spelet funderar vi på vår maskot Harold-giraffens drömmar. I början av spelrundan drömmer Harold att han springer, spelarens uppgift är att hjälpa honom fånga hälsosamma alternativ och undvika att träffa skadliga. Harold flyttas på banan genom att hoppa och ducka med hjälp av knapparna nere i hörnet. Efter loppet hjälper vi Harold känna igen påståenden som stämmer. Då vi klickar på påståenden som stämmer blir de gröna, men påstående som inte stämmer blir röda. Vissa påståenden är ändå inte entydigt rätt eller fel. Då vi stöter på gula påståenden funderar vi varför påståendet inte klart är någondera. Spelet har tre rundor. Varje runda har ett löpavsnitt med två motstående hälsoteman, samt ett avsnitt där vi funderar på dessa teman.

Teman i spelet:

• Energidrycker
  • Tobaksprodukter
  • Alkohol
  • Sömn
  • Kost
  • Fritid

Polkujen suositellut ikäluokat:

• Turkosa stigen för 4.klassister
  • Oranga stigen för 5.klassister
  • Violetta stigen för 6.klassister

Spelet är riktat till 4.-6.klassister, men ger även äldre något att tänka på. Spelet kan spelas med klassen i skolan, ensam, med en vän eller mor- eller farförälder, föräldrar, eller med ett äldre syskon. Passar även programkvällar på fritidsgårdar. I slutet ger spelet mera information om teman och uppmuntrar att fråga en trygg vuxen om saker du funderar över.

Gå till spelet här: