Koulutus Elämään Säätiö tarjoaa tänä keväänä erilaisia uusia toimintamuotoja, pohjautuen tietenkin säätiömme tavalliseen toimintaan. Terveellisten elintapojen tukeminen, tunnetaitojen ja itsetunnon vahvistaminen on poikkeusoloissa erityisen tärkeää. Pyrimme tarjoamaan tukea opettajien työhön, oppilaiden oppimiseen sekä perheille vanhemmuuteen tässä haasteellisessa tilanteessa. Toivomme kaikille voimia tähän poikkeukselliseen kevääseen! 

Lauantaina julistettiin perherauha. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Olemme osaltamme ilmoittautuneet mukaan perherauhanturvaajien joukkoon.  
 

Kouluille 

Koulujen opetusvierailuja tarjotaan tällä hetkellä yhteistyökouluillemme etäopetuksen muodossa 4.-6.-luokille. Halukkaat opettajat sopivat kanssamme sopivan ajankohdan oppitunneille. Tarjoamme myös opettajille etätehtäviä toteutettavaksi luokkiensa kanssa.  

Syksyn opetusaikataulujen suunnittelun aloitamme huhtikuussa ja olemme kevään aikana vielä yhteydessä kouluihin sopiaksemme vierailuajat syyslukukaudelle. 

Toimimme tässäkin tilanteessa opettajien tukena. Ole rohkeasti yhteydessä! 

Oppilaille hyvinvointiaiheisia etätehtäviä löydät nettisivujemme materiaaleista. Suunnittelemme koko ajan lisää tehtäviä lapsille. Nettisivuillemme on tulossa kevään myötä myös uusia pelillistettyjä oppimistehtäviä opetusohjelmamme aiheista. 

 
Vanhemmille 

Olemme aktiivisia nyt myös Väestöliiton tuottamassa Hyvä Kysymys-palvelussa. Tarjoamme sivustolla osaltamme tietoa ja tukea perheille ja vanhemmille. Palvelussa käynnistyy myös viikolla 15 vanhemmille suunnattu Koulutus Elämään Säätiön oma LäsnäChat, jossa vanhemmat saavat positiivista tukea ja vinkkejä arkeen. Chat toimii päivystysmuotoisena ja tarjoaa tukea lapsiperheille, jotka tässä vallitsevassa poikkeustilanteessa yhdistävät arjessa kotikoulun, kotihoidon ja mahdollisesti myös vanhemman etätyöskentelyn. Sosiaaliset kanssakäymiset ovat vähäisiä ja harrastukset ovat tauolla. Näille perheille haluamme osoittaa läsnäolomme, antaa kannustusta ja tukea arjesta selviytymiseen ja välittää positiivista asennetta yhteiskuntaa ravisuttavasta koronatilanteesta huolimatta. LäsnäChat on matalan kynnyksen palvelu, johon kuka vain vanhempi voi laittaa viestiä, kysellä vinkkejä perheen yhteiselle ajalle, hakea positiivista kannustusta jaksamiseen tai muuten vain jutustella. 

Artikkelit perheille

Tutustu myös artikkeleihimme, joita julkaisemme kevään aikana. Aiheina on esimerkiksi perhearjen ja etätyön sovittamista sekä muita ajankohtaisia teemoja. Pienten lasten koronakysymyksiin vastaamiseen vinkit täältä ja lempeän perhearjen ylläpitämiseen etätöiden keskellä täältä. Yhteydenpitoon ja läheisten ilahduttamiseen täältä.

Harold peli 

Harold –peliä voi pelata ilmaiseksi nettisivuiltamme. Sitä voi pelata mobiililaitteella, tabletilla tai tietokoneella. Maskottikirahvimme kaipaa apua unissaan, kun terveysaiheet lähtevät lentoon ja Harold ei ole varma, mitkä ovat hyviä valintoja. Harold -pelin tavoitteena on edistää terveellisten valintojen tekemistä ja jakaa tietoa energiajuomien, tupakkatuotteiden ja alkoholin haitallisista vaikutuksista sekä ruoan, unen ja vapaa-ajanvieton hyvistä puolista. Suosittelemme, että peliä pelataan yhdessä jonkun aikuisen, joko opettajan tai vanhemman kanssa. Harold -peli toimii hyvin keskustelunaloittajana. Peli on suunnattu pääasiassa 4.-6.-luokkalaisille, mutta toimii mainiosti myös hieman nuoremmille tai vanhemmillekin. Pelaa terveys- ja päihdeaiheista Harold -peliä  täältä!

Sosiaalinen media 

Sosiaalisen median väylämme Facebook, Twitter ja Instagram ovat aktiivisessa käytössä. Jaamme niihin tiedot uusista artikkeleistamme ja jatkossa myös mm. LäsnäChatista.  Instagramin ”stooreissa” jaamme päivittäin eri toimijoiden tukipalveluita, ideoita ja tekoja. Stoorit jäävät talteen selattaviksi myös profiilimme ”kohokohtiin”, eli löytyvät profiilimme kuvauksen alta.